plastigka

Σπάθα

Β. Αγγελάκης: Να στηρίξουμε και του χρόνου τα δικά μας παιδιά

Απόλυτα ικανοποιημένος και περήφανος για την αλλαγή πλάνου κα τη στήριξη στα παιδιά της ακαδημίας δήλωσε στο athlitiko ο προπονητής της Σπάθας Βαγγέλης Αγγελάκης μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Α' Κατηγορίας.

Ο νεαρός προπονητήςψμόλις στην πρώτη του χρονιά σε α' ομάδα, κατάφερε να δημιουργήσει ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο, στηριζόμενο σε πολύ μεγάλο βαθμό από νεαρούς ποδοσφαιριστές της ομάδας μαζί με κάποιες καλές προσθήκες. Αυτό είναι το πλάνο που θα βασιστεί και την νέα περίοδο στην Α' Κατηγορία η Σπάθα όπως ο ίδιος τόνισε. Όσο για το βαθμολογικό πλασάρισμα σημείωσε ότι με βάση το ποδόσφαιρο που έπαιξε η ομάδα του θα μπορούσε να βρεθεί σε καλύτερη θέση από την 9η στην οποία τελικά τερμάτισε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας που ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα:

Φέτος έγινε ένα ιδιαίτερο πρωτάθλημα σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής του και σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Θα το χαρακτήριζα πολύ δίκαιο με έντονο ενδιαφέρον σ' όλη τη διάρκειά του. Συγχαρητήρια στο ΣΥΝΚΑ για τη δίκαιη κατάκτησή του πρωταθλήματος και εύχομαι καλή επιτυχία στην νέα πρόκληση της Γ' Εθνικής.

Για την πορεία της Σπάθας:

Η βαθμολογική μας θέση μας αφήνει μία μικρή απογοήτευση γιατί με βάση το ποδόσφαιρο που παίξαμε αξίζαμε καλύτερο πλασάρισμα από την 9η θέση. Χωρίς να ψάχνω δικαιολογίες, "πληρώσαμε" την απειρία μας σαν σύνολο λόγω ηλικίας και σοβαρά λάθη τρίτων που επηρέασαν αποτελέσματα αγώνων.

Για την αλλαγή πλάνου και τη στήριξη στα παιδιά της ακαδημίας:

Η πορεία της ομάδας μου είχε δύο όψεις. Η πρώτη αφορά τον τρόπο λειτουργίας και μας γεμίζει αισιοδοξία, πιστεύοντας και στηριζόμενοι στα δικά μας παιδιά από την ακαδημία της ομάδας. Μαζί με τα παιδιά που ήρθαν σαν μεταγραφές καταφέραμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σαν ομάδα σ' όλα τα ματς μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και είμαστε ευχαριστημένοι και περήφανοι για την εικόνα και το ποδόσφαιρο που παίξαμε σαν ομάδα.

Θα ήθελα να προσθέσω επίσης ότι τα τελευταια 8-9 χρόνια η Σπάθα στηρίζεται στα δικά της παιδιά. Μάλιστα τους δύο τίτλους που κατέκτησε (Κύπελλο Χανίων-Σούπερ Καπ 2014) το έκανε με τέσσερις μεταγραφές και όλοι οι υπόλοιποι παίκτες ήταν γέννημα-θρέμμα της ομάδας. Φέτος αυτό έγινε σε μεγαλύτερο βαθμό ως προς την ηλικία των παιδιών που η πλειοψηφία τους ήταν από 14 έως 18 ετών και αυτό μόνο περηφάνεια και αισιοδοξία μας δίνει για το "αύριο".

Για τον στόχο της επόμενης χρονιάς και αν συνεχιστεί αυτό το πλάνο για τη Σπάθα:

Ο στόχος για την επόμενη χρονιά είναι να έχουμε όλοι την υγειά μας και να δίνουμε χώρο και χρόνο στα παιδιά της ακαδημίας. Παράλληλα να δημιουργήσουμε καλούς ποδοσφαιριστές και καλούς ανθρώπους. Έχοντας ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την νέα σεζόν, σχεδόν το 99% του ρόστερ θα παραμείνει στην ομάδα, μαζί με 7-8 παιδιά που θα ανέβουν από την ομάδα Νέων. Θέλουμε να κάνουμε 3-4 ποιοτικές προσθήκες με καλούς ποδοσφαιριστές αλλά και χαρακτήρες ώστε να είναι η ομάδα ακόαμ περισσότερο ανταγωνιστική και να συνεχίσει να έχει εξαιρετικό κλίμα στ' αποδυτήρια. Μέσω αυτών των χαρακτηριστικών θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε και να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στη βαθμολογία στο νέο και πιο δύσκολο πρωτάθλημα της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν.Εμείς σαν ομάδα φέτος σπείραμε, του χρόνου θα θερίσουμε.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ποδοσφαιριστές γαι την προσφορά και τη βοήθειά τους, το Δ.Σ. που ήταν πάντα κοντά μας σ' όλα και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο Κατσιφαράκη Μανώλη, τον Αντιπρόεδρο Πετράκη Μιχάλη, τον Υπ. Δημ. Σχέσεων Αρχοντάκη Χρήστο, τον Ταμία Μπουρδάκη Μανώλη, τον Γ. Αρχηγό Βαβουράκη Γιάννη, το μέλος Πλευράκη Πέτρο, τους συνεργάτες μου Νικολαΐδη Σπύρο και Κοκκινάκη Γιώργο, όπως και τον προπονητή/γυμναστή Μαθιουδάκη Νίκο για τη σημαντική και πολύτιμη βοήθεια που μου προσέφερε για σχεδόν δύο μήνες.

Τέλος θα ήθελα να ευχηθώ στον Γ. Αρχηγό Βαβουράκη Γιάννη που περνάει μία δύσκολη περιπέτεια με την υγεία του, περαστικά και ταχεία ανάρρωση και γρήγορα κοντά μας. Καλό καλοκαίρι με υγεία σ' όλο τον κόσμο!