Σπάθα

Βαρουξάκης: Είναι κάτι μοναδικό αυτό που έζησα στην Αγγλία

Σε μεγάλο πρωταγωνιστή της Σπάθας στη νίκη με τη Θύελλα Καλάθενων αναδείχτηκε ο Γιάννης Βαρουξάκης στο ματς πρωταθλήματος των δύο ομάδων την περασμένη Κυριακή.

Ο 27χρονος επιθετικός πέτυχε και τα τρία γκολ στην εκτός έδρας νίκη με 3-2, χωρίς να ολοκληρωθεί ιδανικά ο αγώνας για τον ίδιο μετά την αποβολή του στα τελευταία λεπτά. Το athlitiko συνομίλησε με τον υψηλόσωμο ποδοσφαιριστή που αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα παρουσία του με τη Σπάθα και το ματς με τη Θύελλα Καλάθενων καθώς και για την σημαντική εμπειρία που είχε πιο πριν στα γήπεδα της Αγγλίας, την οποία χαρακτήρισε μοναδική. Ακολουθούν αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Σημαντική νίκη για την ομάδα σου χάρη και στη δική σου συμβολή με τα τρία γκολ που πέτυχε στο παιχνίδι:

Είμαι πολύ χαρούμενος για τα τρία γκολ και ειδικά που με αυτά η ομάδα μου πήρε τη νίκη. Μια νίκη που την αφιερώνουμε στον συμπαίκτη μας Γιώργο Κοκκινακη.

Πως κρίνεις την μέχρι τώρα πορεία σου στη Σπάθα αυτούς τους μήνες;

Είμαι πολύ χαρουμενος που ειμαι στην ομάδα της Σπαθας. Από την πρώτη ημέρα διοίκηση, προπονητης και παίκτες με έκαναν να νιώσω μέλος της ομάδας. Η Σπάθα είναι μια πολύ οργανωμένη ομάδα με μία διοίκηση που είναι δίπλα στους παίκτες, με ένα παρά πολύ καλό προπονητή, τον Βαγγέλη Αγγελακη με πλάνο να προωθήσει νεαρούς ποδοσφαιριστές και να παίξει σωστό ποδόσφαιρο  και χωρίς σκοπιμότιτες, καθώς και με παρά πολύ καλές εγκαταστάσεις και ένα καινούριο πλέον γήπεδο.

Μετά από μία σημαντική εμπειρία στα γήπεδα της Αγγλίας, επέστρεψες ξανά στην Ελλάδα. Τι εμπειρίες κρατάς από εκεί και αν θα ήθελες να επιστρέψεις ξανά στο μέλλον;

Είναι κάτι διαφορετικό αυτό που έζησα στην Αγγλία. Είναι σαν να βρίσκεσαι σε άλλο πλανήτη δεν μπορώ να το περιγράψω διαφορετικά. Πολύ διαφορετικά από το ελληνικό ποδόσφαιρο εντός και εκτός γηπέδου με θετικά και αρνητικά. Για την επόμενη σεζόν δεν έχω αποφασίσει ακόμα κάτι σχετικά με αυτό.

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι πλέον από εδώ και πέρα;

Στόχος μου είναι να είμαι συνέχεια στην καλύτερη κατάσταση μέσα από προπόνηση και αφιέρωση στο ποδόσφαιρο και μέσα από αυτό θέωρω ότι τα υπόλοιπα έρχονται με σωστή διαχειρηση.

Τέλος, έχεις ακόμα δύο μικρότερους ταλαντούχους αδερφούς, πώς βλέπεις την δική τους πορεία στο ποδόσφαιρο;

Ο Νεκτάριος και ο Βελισάριος είναι παρά πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Με σωστή διαχείριση θεωρώ ότι θα κάνουν σπουδαία πράγματα στο ποδόσφαιρο.