plastigka

Μινώταυρος

Βεργάκης: Υπερήφανος που υπηρέτησα τον Μινώταυρο

Μέσα από μία μακροσκελή αναφορά γεμάτη λόγια καρδιάς, ο επί σειρά πολλών ετών πρόεδρος του Μινωταύρου, Γιώργος Βεργάκης, λέει το δικό του "αντίο" στην ομάδα που υπηρέτησε.

Ο Βεργάκης που αποχώρησε από την προεδρία του ιστορικού συλλόγου των Μουρνιών πριν από λίγες ημέρες, αποτελεί έναν από τους πιο εμβληματικούς παράγοντες όλα αυτά τα χρόνια, με μεγάλη προσφορά στην ομάδα αλλά και το χανιώτικο ποδόσφαιρο. Όπως σημειώνει, παρά το γεγονός της αποχώρησής του θα συνεχίσει να είναι κοντά στην ομάδα σε ό,τι αυτή χρειαστεί από 'δω και πέρα.

Ο ίδιος μέσω ενός μακροσκελούς μηνύματος στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook εκφράζει την υπερηφάνειά του για όλη αυτή την πορεία και την παρουσία του στον Μινώταυρο, ενώ δεν ξεχνά να ευχαριστήσει όλους τους συνοδοιπόρους του.

Στη συνέχεια αναφέρεται στην εξέλιξη της ομάδας σε όλα τα επίπεδα τα τελευταία χρόνια, με την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του γηπέδου μέχρι την ανοδική αύξηση του αριθμού των παιδιών στην Ακαδημία. Στο τέλος της αναφοράς του εύχεται στο νέο συμβούλιο κάθε επιτυχία και τονίζει ότι ο Μινώταυρος παραμένει μία μεγάλη οικογένεια.

Το μήνυμα από τον Γ. Βεργάκη έχει ως εξής:

Μετά από 10 συναπτά χρόνια στην Προεδρία του ιστορικού Σωματείου του Α.Ο ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΥ ΜΟΥΡΝΙΩΝ και 22 συνολικά χρόνια συμμετοχής μου στη Διοίκηση, έλαβα την δύσκολη ομολογουμένως απόφαση να αποχωρήσω από τη Διοίκηση της ομάδος λόγω του μεγάλου φόρτου των επαγγελματικών και οικογενειακών μου υποχρεώσεων. Θέλω μετά από τόσα χρόνια συμμετοχής μου στην Διοίκηση να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου στο Δ.Σ για την άριστη συνεργασία που είχαμε και ιδιαιτέρως τους κ.κ Πατακάκη Ελευθέριο, Φραγκιαδάκη Κανάκη, Παπαδάκη Γιωργο και Φιωτάκη Κώστα οι οποίοι υπήρξαν συνοδοιπόροι μου, στενοί συνεργάτες μου και τα 22 αυτά χρόνια στο υπέροχο αυτό ταξίδι και αποτέλεσαν τους στυλοβάτες της επιτυχημένης πορείας μας και τους εγγυητές της σταθερότητας και του οικογενειακού κλίματος.

Επίσης ευχαριστώ όλους τους ποδοσφαιριστές και προπονητές που συνεργάστηκαν με το Σωματείο μας και κυρίως όλους τους γονείς των μικρών αθλητών μας από την Ακαδημία της ομάδας μας που μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους εκτιμώντας το ήθος μας, την ακεραιότητα το επίπεδο της δουλειάς και το έργο που γίνεται στην Ακαδημία μας τα τελευταία 10 χρόνια. Τέλος να ευχαριστήσω και όλα τα μέλη των Διοικήσεων και το προσωπικό της ΕΠΣ Χανίων και όλους τους συναδέλφους παράγοντες άλλων Σωματείων των Χανίων για την άριστη συνεργασία που είχαμε τα 10 αυτά χρόνια που είχα την τιμή να ηγούμαι της Διοίκησης.

Σίγουρα κατά την διάρκεια των 10 αυτών ετών υπήρξαν και δύσκολες στιγμές, άγχη, αγωνίες, στεναχώριες, όμως είναι βέβαιο ότι οι ευχάριστες και χαρούμενες στιγμές ήταν πολύ περισσότερες. Η τοποθέτηση χλοοτάπητα στο γήπεδό μας, η τοποθέτηση σκεπάστρου στις κερκίδες μας, η ανακαίνιση των αποδυτηρίων μας, η δημιουργία νέων γραφείων της Διοίκησης, η κατάκτηση 3 πρωταθλημάτων, 2 κυπέλλων από την ανδρική ομάδα και 6 τίτλων στα τμήματα Υποδομής αλλά κυρίως η αναδιοργάνωση της Ακαδημίας μας που σήμερα μετρά πάνω από 100 νεαρούς αθλητές και θεωρείται μία από τις καλύτερες στην Κρήτη, είναι γεγονότα που με γεμίζουν χαρά ή και που με κάνουν να νοιώθω υπερήφανος που υπηρέτησα ως Πρόεδρος το Σωματείο μας. Σίγουρα έγιναν και λάθη όπως σίγουρα υπήρξαν και παραλείψεις, αλλά αυτά δεν έγιναν από κακή πρόθεση.

Άλλωστε ποιος άνθρωπος που εργάζεται δεν κάνει λάθη; Γνώμονας και οδηγός στο έργο μας όλα αυτά τα χρόνια ήταν η πρόοδος και αναβάθμιση του Σωματείου μας, η εμφύσηση του ανταγωνισμού και της ευγενούς άμιλλας στους νεαρούς αθλητές των Ακαδημιών, η ανάδειξη νέων παικτών από τα σπλάχνα του συλλόγου αφού αυτό φρονώ πως είναι το νόημα του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Και ενεργώντας πάντα με ήθος, εντιμότητα, ανιδιοτέλεια, αξιοπρέπεια και σεβασμό προς όλους αλλά και προς την ιστορία του Συλλόγου. Ήμουν και είμαι ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ για ιστορικούς και οικογενειακούς λόγους που αφορούν στους στενούς δεσμούς της οικογένειας μου με το Σωματείο αλλά και με τις Μουρνιές γενικότερα και θα συνεχίσω να είμαι ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ και δίπλα στο Σύλλογο συνδράμοντας όπου και όταν χρειαστεί. 

Εύχομαι στη νέα Διοίκηση κάθε επιτυχία και να συνεχίσουν να εργάζονται σεμνά και ταπεινά με ήθος και αξιοπρέπεια για την πρόοδο του Σωματείου σεβόμενοι την Ιστορία του και ενθυμούμενοι ότι πάνω απ’ όλα ο Μινώταυρος ήταν και παραμένει μια μεγάλη ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. 

Με τιμή, Γιώργος Βεργάκης.