Άρης Σούδας

Κονταξάκης για Αρη Σούδας: Ηταν, είναι και θα παραμείνει η μεγάλη μου αγάπη

Ως μεγάλη του χαρά περιγράφει με δηλώσεις του στο athlitiko πως ήταν να προσφέρει τις υπηρεσίες από τη θέση του προπονητή στην ομάδα του Αρη Σούδας, ο Γιάννης Κονταξάκης.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως γέννημα-θρέμμα της ομάδας, λέγοντας ότι ήταν, είναι και θα παραμείνει, η μεγάλη του αγάπη...

«Ο Αρης είναι μια ομάδα που δεν μπορείς να της αρνηθείς όταν σε χρειάζεται. Βρήκα το χρόνο και για ένα μήνα βοήθησα με μεγάλη μου χαρά την ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι είμαι γέννημα-θρέμμα αυτής της ομάδας. Ο Αρης ήταν, είναι και θα είναι, η μεγάλη μου αγάπη», τονίζει χαρακτηριστικά. 

Στη συνέχεια, ρωτήσαμε τον Χανιώτη προπονητή για τον τρόπο δουλειάς του Αρη και ότι είναι ένας σύλλογος που στηρίζει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές και απάντησε ως εξής: «Ο Αρης είναι μια ομάδα που πάντοτε δούλευε και το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει. Τη χρονιά που πήρε το πρωτάθλημα είχε μια μικρή βοήθεια, αλλά ποια ομάδα δεν θα πάρει παίκτες εκτός από τους γηγενείς που έχει για να διεκδικήσει κάτι; Πιστεύω ότι η Σούδα μπορεί να δουλεύει με τους μικρούς γιατί βγάζει πάντα ταλέντα. Εύχομαι ολόψυχα να διεκδικήσει ξανά το πρωτάθλημα, έχοντας στο μεγαλύτερο ποσοστό γηγενείς ποδοσφαιριστές. Τώρα, για τη φετινή πορεία, βλέπω ότι τα παιδιά στη διοίκηση έχουν πολύ μεγάλη όρεξη. Θέλουν να κάνουν το κάτι παραπάνω, φυσικά δεν είναι εύκολο, αλλά αυτό που είδα από τους παίκτες και τη διοίκηση, είναι πως αξίζει να βρίσκονται κοντά στις πρώτες θέσεις», σημειώνει.

Ο Κονταξάκης είναι ανάμεσα στους παίκτες αυτούς που με τον Αρη Σούδας είχαν την εξαιρετική πορεία η οποία ξεκίνησε από το τοπικό και κορυφώθηκε στο περιφερειακό πρωτάθλημα, με το να είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Κρήτη.

«Σίγουρα, η εμπειρία που είχαμε στο περιφερειακό είναι η πιο μεγάλη που έζησα με τον Αρη», τονίζει ο Γιάννης Κονταξάκης, «δεν είναι μόνο ότι παίξαμε σε αυτό το πρωτάθλημα αλλά και ότι ήμασταν μια απίστευτη, μια φοβερή παρέα και αυτό μας βοήθησε να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Τώρα, σαν προπονητής που βοήθησα είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να βοηθήσεις μια ομάδα στην οποία είσαι γέννημα-θρέμμα. Πιστεύω ότι με τον Αρη έχω ζήσει μόνο καλές στιγμές και αν υπάρχουν κακές, αυτές είναι πραγματικά μετρημένες στα δάχτυλα και αν υπάρχουν κιόλας»...