ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λεουτσάκος για αναδιάρθρωση: Ακόμα δεν ξέρουμε επίσημα κάτι συγκεκριμένο

Στο θέμα της πιθανής αναδιάρθρωσης αναφέρθηκε σε νέες του δηλώσεις ο Λεωνίδας Λεουτσάκος, τονίζοντας πάντως ότι δεν έχει να πει κάτι συγκεκριμένο.

Ο πρόεδρος της Φούτμπολ Λιγκ μίλησε στον FAIR PLAY FM και σε ερώτηση που έγινε για την αναδιάρθρωση -ζήτημα που αυτή τη στιγμή "καίει"- απάντησε τα εξής: «Εμείς ακόμα επίσημα δεν ξέρουμε κάτι συγκεκριμένο. Το μόνο που ακούμε είναι ότι, αν γίνει, θα υπάρχουν εγγυημένα λεφτά στις ομάδες για τα επόμενα πέντε χρόνια. Εμείς έχουμε κάνει ήδη αυτό που έπρεπε να κάνουμε, την αναδιάρθρωση από 18 σε 16 ομάδες».

Από εκεί και πέρα, αναφορά έκανε στην αγωγή που έχει κατατεθεί στη Σούπερ Λιγκ και όπου η Φούτμπολ Λιγκ αξιώνει ένα ποσό κοντά στα 17 εκατ. ευρώ. «Είναι ένα θέμα το οποίο συζητείται βάσει νόμου. Μέχρι το 2006 είχαν δοθεί κάποια χρήματα, αλλά στη συνέχεια δεν πήραμε τίποτα», είπε ο κ. Λεουτσάκος, λέγοντας στη συνέχεια ότι, «προσπαθήσαμε να έρθουμε σε συνεννόηση με τη Σούπερ Λίγκα, υπήρχε κι ένα δάνειο από την Αγροτική που μας είχε υποσχεθεί η Σούπερ Λίγκα ότι θα το πληρώσει και πήγε από τις 300.000 στα 2,1 εκατ. ευρώ. Σε λίγο κινδυνεύουμε να μας πάρουν τα γραφεία. Επικοινώνησα την Κυριακή με τον κ. Γκαγκάτση και η πλευρά της Σούπερ Λίγκας θεωρεί ότι κακώς έγινε η αγωγή μας. Δεν αντέχει αυτή η κατηγορία να υποστεί κι άλλα».

Τέλος, σε ερώτηση για τις φήμες περί στημένων αγώνων στα ματς της Φούτμπολ Λιγκ απάντησε τα εξής: «Εγώ δε λέω ότι εδώ είναι το πρωτάθλημα των... αγγέλων. Δεν μπορούμε να μειώσουμε την κατάσταση από τη μία ημέρα στην άλλη χωρίς να υπάρχουν έσοδα. Εμείς ζητήσαμε από τον Υφυπουργό να βάλει δικλείδες ασφαλείας. Οι πρωταγωνιστές, επίσης, είναι οι ποδοσφαιριστές. Το έχουμε πει στον ΠΣΑΠ, κι αυτοί θα πρέπει να βάλουν δικλείδες ασφαλείας. Είναι η πρώτη φορά, βέβαια, που υπάρχει περίπτωση το κράτος να δώσει λεφτά στις ομάδες. Και θα πρέπει, φυσικά, να υπάρξει ισομερής κατανομή των χρημάτων. Δεν ξέρω πώς θα προχωρήσει το πλάνο του Υπουργού, ξέρω μόνο ότι υπάρχουν τα λεφτά».