legea hor

Κολύμβηση

Παπαστάμος στην ΚΟΕ: Δεν το πίστευα για το πανελλήνιο ρεκόρ

Αφιέρωμα στον Απόστολο Παπαστάμο πραγματοποιείται στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ χάρη στα δύο όρια που κατάφερε να "πιάσει" για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων που θα διεξαχθεί στη Νετάνια, αλλά και για το πανελλήνιο ρεκόρ που κατέρριψε στα 200μ. μικτή ατομική χάρη στην επίδοσή του, με 2:05.05.

«Μόλις τερμάτισα στα 200μ. και είδα το 2:05.05 σκέφτηκα μέσα μου πως ήταν μία πάρα πολύ καλή επίδοση. Δεν το γνώριζα ότι αποτελούσε ρεκόρ, όμως το πληροφορήθηκα μετά. Ούτε ο ίδιος δεν το πίστευα. Η πρώτη θέση ήταν καλοδεχούμενη όμως δεν είναι το πρωτεύον. Σημασία έχει να είμαι συγκεντρωμένος και να βελτιώνομαι συνεχώς», αναφέρει μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο 16χρονος κολυμβητής του Ναυτικού Ομίλου Χανίων.

Παρακάτω, ακολουθεί το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας. 

Ενα μεγάλο ρεκόρ και μια εξαιρετική παρουσία ήταν ο απολογισμός για τον Απόστολο Παπαστάμο στην πολυεθνή συνάντηση κολύμβησης παίδων/νεανίδων που διεξήχθη στον Πειραιά. Ο Κρητικός πρωταθλητής με χρόνο 2:05.05 στα 200μ. μικτή ατομική όχι μόνο τερμάτισε πρώτος αλλά έσπασε και το ρεκόρ του Ανδρέα Βαζαίου το οποίο κρατούσε από το 2010.

Παράλληλα με αυτό το χρόνο έπιασε και το όριο (2:05.17) για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Νετάνια. Ωστόσο, το 200άρι δεν είναι η μοναδική απόσταση που ειδικεύεται, καθώς στο 400άρι μικτή ατομική αποδεικνύεται το ίδιο εξαιρετικός με τον πρωταθλητή του Ν.Ο. Χανίων να έχει πιάσει και σε αυτό το αγώνισμα το όριο για το Ευρωπαϊκό.

Με βάση τις επιδόσεις και την παρουσία του ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές των αγώνων και σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, μίλησε για το αν περίμενε αυτούς τους χρόνους αλλά και για το πώς ένιωσε καταρρίπτοντας ένα ρεκόρ το οποίο κρατούσε έξι χρόνια.

«Η επίδοσή μου στα 400μ. μικτή ατομική με έκανε να νιώσω μεγαλύτερη σιγουριά στον εαυτό μου και απέκτησα μία καλή ψυχολογία εν όψει της επόμενης ημέρας που θα έπεφτα στο 200άρι της μικτής. Μόλις τερμάτισα στα 200μ. και είδα το 2:05.05 σκέφτηκα μέσα μου πως ήταν μία πάρα πολύ καλή επίδοση. Δεν το γνώριζα ότι αποτελούσε ρεκόρ, όμως το πληροφορήθηκα μετά. Ούτε ο ίδιος δεν το πίστευα. Η πρώτη θέση ήταν καλοδεχούμενη όμως δεν είναι το πρωτεύον. Σημασία έχει να είμαι συγκεντρωμένος και να βελτιώνομαι συνεχώς».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε για το ποιες από τις δύο αποστάσεις στοχεύει περισσότερο (είτε τα 200μ. είτε τα 400μ. μικτή ατομική), αλλά και το πώς βλέπει το επίπεδο των αθλητών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

«Στόχος μου περισσότερο είναι το 400άρι. Παρόλα αυτά ο χρόνος στο 200άρι προέκυψε μέσα από την σκληρή και καλή προπόνηση που κάνουμε στα 400μ. μικτής. Οσον αφορά το επίπεδο των αθλητών με βάση τους αριθμούς, παρατηρώ ότι οι χρόνοι είναι πιο γρήγοροι φέτος σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Επόμενος αγώνας είναι τα Βενιζέλεια στα Χανιά και με την παρουσία του κόσμου πιστεύω πως θα συνεχίσω στους ίδιους ρυθμούς».

Ελεύθεροι αναμένεται να είναι μέχρι την επόμενη Τρίτη (18/4) του Πάσχα οι ποδοσφαιριστές του Α.Ο. Χανιά, με το Νίκο Παντέλη να τους έχει χορηγήσει άδεια προκειμένου να ξεκουραστούν.

Τότε αναμένεται κιόλας να ξεκινήσει η προετοιμασία για το επόμενο παιχνίδι που ακολουθεί στο πρόγραμμα για τον ΑΟΧ και είναι απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας για την 27η αγωνιστική της Φούτμπολ Λιγκ. Πρόκειται για ένα παιχνίδι καθόλα κρίσιμο, με τον ΑΟΧ να επιζητεί στη νίκη, διότι πλέον η διαφορά του από τη ζώνη υποβιβασμού έχει "κατέβει" στους 6 βαθμούς από τους 9 που ήταν μέχρι τώρα. Από την άλλη, αυτό το γεγονός κρίνεται και ως φυσιολογικό, μιας και έχει συμπληρώσει πλέον 14 ήττες σε 26 παιχνίδια, επίδοση που αν μη τι άλλο είναι αρκετά άσχημη.

Σε κάθε περίπτωση οι παίκτες του ΑΟΧ θα πάρουν ανάσες τις επόμενες μέρες, με την επιστροφή τους στις προπονήσεις να συμπίπτει με την τελική ευθεία που θα εισέρχεται πλέον το φετινό πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ.