Α.Ο.Χ. ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ

Το όνομα της ομάδας και οι δηλώσεις, ένα χρόνο πριν, του Αντ. Ροκάκη

Δεν μένει αδιάφορη η διοίκηση του ΑΟΧ/Κισσαμικού από τη δραστηριότητα των Blue Boys μετά την ανάρτηση του πανό στο Φάρο, αντίθετα η προσπάθειά της είναι να δει και ν’ αντιμετωπίσει το θέμα όσο πιο υπεύθυνα γίνεται.

Αυτό που τονίζεται από την ομάδα, χωρίς να υπάρχει κάποια επίσημη δήλωση, είναι ότι σε καμία περίπτωση φέτος, η ΠΑΕ, δεν παρέκκλινε από όλα όσα είχαν ειπωθεί στην άτυπη Γενική Συνέλευση που είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη του περασμένου Αυγούστου στην Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, παρουσία τότε φιλάθλων και των δύο ομάδων και ειδικότερα του Α.Ο. Χανιά.

Τότε συγκεκριμένα, ο Αντώνης Ροκάκης είχε τονίσει ότι το πλαίσιο της συνεργασίας λόγω των χρεών που βαραίνουν την ΠΑΕ Α.Ο. Χανιά, θα ήταν αναγκαστικά πολύ σφικτό και ουσιαστικά, η συνεργασία ανάμεσα στις δύο ομάδες θα περιλάμβανε τα ονόματα και των δύο. «Η ΠΑΕ», είχε πει, «θα έχει ως διακριτικό τίτλο το όνομα και των δύο σωματείων. Θα είναι ΠΑΕ Α.Ο. Χανιά-Κισσαμικός. Χωρίς να έχουμε επιλογή, το σήμα θα είναι το δελφίνι και δεν είναι γιατί μας "αρέσει" το δελφίνι, το βρήκαμε κι εμείς! Σας υπόσχομαι από την πλευρά μου ότι και το σήμα του Α.Ο. Χανιά θα μπει σ’ ένα σημείο της εμφάνισης», είχε τονίσει τότε ο Αντ. Ροκάκης, κάτι που πράγματι συνέβη, ενώ επίσης είχε πει ότι, «θα παίζονται οι ύμνοι και των δύο ομάδων», συμπληρώνοντας, «πάμε να ενώσουμε τον Χανιώτη φίλαθλο, προχωρώντας μαζί για να πάει μπροστά το χανιώτικο ποδόσφαιρο».

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ

Από εκεί και πέρα, η χρονιά κύλησε, με όλες τις ιδιαιτερότητες που είχε αυτή η συνεργασία, μιας και δεν υφίσταται συγχώνευση. Από την ΠΑΕ τονίζεται ότι το όνομα της ομάδας καθυστέρησε να αλλάξει και κοινώς αναφερόταν σε δημοσιογραφικά σάιτ ή σε ΜΜΕ της υπόλοιπης Ελλάδας μονάχα το «Κισσαμικός», αλλά αυτό γινόταν γιατί έπρεπε να προηγηθούν κάποιες διαδικασίες, όπως το να "περάσει" από το Υπουργείο η ονομασία στον διακριτικό τίτλο της ΠΑΕ. «Πλέον, όλα τα ΜΜΕ και παντού τονίζεται το ακριβές όνομα της ομάδας που είναι το Α.Ο. Χανιά/Κισσαμικός», σημειώνεται από την ΠΑΕ.

Ο κόσμος πάντως και ειδικότερα οι φίλαθλοι του ΑΟΧ αντιδρούν, θεωρώντας ότι υπάρχει μία ασυνεννοησία με το όνομα της ομάδας. Ειδικότερα, αυτό που ζητούν είναι να αλλάξει την επόμενη χρονιά και να γίνει, όπως το φανέρωσαν άλλωστε, «ΑΟΧ» ή «Χανιά». Σε αυτό το σημείο να σημειωθεί ότι ακριβή απάντηση αυτή τη στιγμή για το θέμα αυτό δεν υπάρχει από τον ΑΟΧ/Κισσαμικό και δεν υπάρχει γιατί οι προτεραιότητες είναι άλλες, όπως για παράδειγμα να ξεκαθαρίσει το πού θα παίξει η ομάδα τη νέα χρονιά. Από εκεί και πέρα, δεν διευκρινίζεται αν είναι στις προθέσεις ή τις δυνατότητες της ΠΑΕ να υπάρξει μια νέα αλλαγή στον διακριτικό της τίτλο κι αυτό είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει οσονούπω ομολογουμένως. Παρ’ όλα αυτά όπως είχε ειπωθεί και πριν από ένα σχεδόν χρόνο στη συνάντηση από τον Αντ. Ροκάκη, η ΠΑΕ θα παραμείνει ως έχει όπως και το ΑΦΜ που στην πράξη είναι του Κισσαμικού. «Ξεκινάμε μια καινούργια και μια υγιή προσπάθεια, με σωστές βάσεις, σε ένα καθαρό ΑΦΜ, σε μία καθαρή ΠΑΕ και πάμε με ένα καινούργιο brand name και ένα καινούργιο concept να προχωρήσουμε μπροστά», ήταν η παρατήρηση, τότε, από τον Αντ. Ροκάκη. 

Ο στόχος πάντως όπως τονίζεται κατηγορηματικά από τον ΑΟΧ/Κισσαμικό δεν είναι να αδικηθεί ο Α.Ο. Χανιά και μάλιστα σημειώνεται ξανά πως ό,τι είχε ειπωθεί σε εκείνη τη συνάντηση στη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, όλα αυτά φέτος έγιναν πράξη κατά γράμμα. Και τώρα δεν έχει αλλάξει κάτι, ούτε υπάρχει κάτι "ύποπτο" ή διαφορετικό απ' όσα ξέρει ο κόσμος τους τελευταίους μήνες, όπως τονίζεται από την ΠΑΕ.

«Ο στόχος της ομάδας είναι να προχωρήσει, ενωμένα όπως φέτος, για το καλό του χανιώτικου ποδοσφαίρου», σημειώνεται από τον ΑΟΧ/Κισσαμικό και μάλιστα εντός του επομένου διαστήματος θα γίνει προσπάθεια σε συνεργασία με τον Ερασιτέχνη Α.Ο. Χανιά να δημιουργηθούν Ακαδημίες που θα φέρουν αποκλειστικά το όνομα του Α.Ο. Χανιά και που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν. Επίσης είναι να υπάρξουν κι άλλες δραστηριότητες, που θα έχουν σαν κοινό παρονομαστή το χανιώτικο ποδόσφαιρο...