legea hor

Α.Ο. ΧΑΝΙΑ

Η "κατρακύλα" της ΠΑΕ: Δεν είχε να δώσει μπάλες στον Ολυμπιακό

Σοβαρότατο ζήτημα γεννάται με το πώς θα μπορούσε ο Α.Ο. Χανιά τη νέα περίοδο να συνεχίσει να μετέχει στη Φούτμπολ Λιγκ ως μια "κανονική" ομάδα από τη στιγμή που το Διαιτητικό Δικαστήριο δικαίωνε την ΠΑΕ στην προσφυγή που κατέθεσε.

Μια ομάδα που είναι γεγονός -και που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης- ότι δεν έχει ούτε ένα παίκτη στη διάθεσή της, έστω ένα δελτίο στις Ακαδημίες της, πολύ δε περισσότερο την πολυτέλεια να διαθέτει ομάδα Κ19 ή να έχει ένα επιτελείο προπονητών, ή έναν άνθρωπο στα γραφεία της! Κι όμως, αυτή η ομάδα θα έπρεπε, εφόσον το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό να βάλει όλα τα παραπάνω σε μια σειρά και τουλάχιστον να κάνει αυτό που είχε πέρσι, να στήσει μία ομάδα για τη Φούτμπολ Λιγκ.

Τώρα, που το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πικρό, από την άλλη μπορεί να είναι και... λυτρωτικό για τον Α.Ο. Χανιά, αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα τη σεζόν που πέρασε, αυτή η ομάδα ήταν μια ομάδα στα... χαρτιά.

Σκηνές, περιστατικά και γεγονότα απείρου κάλλους, όπως τα διηγούνται άτομα που έχουν περάσει μέσα από αυτή την ομάδα, είτε από τα γραφεία, είτε ως παίκτες, είτε σε άλλα πόστα μέσα στην ΠΑΕ, περιγράφουν καταστάσεις που είναι πραγματικά απίστευτες! Υπάρχουν στην κυριολεξία δεκάδες περιστατικά, κάποια από τα οποία είναι αυτά: Φέτος στο ματς με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο δεν είχε ο Α.Ο. Χανιά καν μπάλες για να παραδώσει στον μεγάλο του αντίπαλο προκειμένου να κάνει προπόνηση. Οταν δε οι "ερυθρόλευκοι" τις ζήτησαν επίμονα γιατί δεν είχαν φροντίσει να πάρουν αρκετές από την Αθήνα, θεωρώντας ότι αυτή είναι μια υποχρέωση που βαραίνει τους γηπεδούχους, ο ΑΟΧ κατέφυγε να ζητά μπάλες από τον... Κισσαμικό για να μπορέσει να καλύψει την υποχρέωσή του. Οσο για τις δικές του; Παίκτες, όπως οι ίδιοι ομολογούν, χρησιμοποιούσαν μπάλες από τα... Jumbo, των 5 ευρώ. Μια τραγική κατάσταση, διότι δεν είναι να επιρριφθούν ευθύνες αυτή τη στιγμή, αλλά να καταδειχθεί στον απόλυτο βαθμό το σημείο, η κατρακύλα που είχε φτάσει -με αποκορύφωμα σημειώνουμε και πάλι φέτος- αυτή η ομάδα.

Υπάρχουν επίσης και άλλα γεγονότα, όπως ότι η ομάδα υπενθυμίζεται πως... εγκατέλειψε τη βάση της προς το τέλος της χρονιάς, μετακομίζοντας στην Αθήνα, κάνοντας εκεί τις προπονήσεις της και επέστρεψε πίσω για το τελευταίο παιχνίδι με την Καλλιθέα.

Υπάρχουν ωστόσο κι άλλα, πολλά...

Παρόλα αυτά, το ερώτημα παραμένει για το πώς είναι δυνατόν, αυτή η ομάδα, με τα τόσα προβλήματα και με την εν πολλοίς "άρρωστη" κατάσταση που βίωνε τους τελευταίους μήνες να είχε πιθανότητες να αγωνιστεί και του χρόνου στη Φούτμπολ Λιγκ. Ηδη μάλιστα οι πρώτες προσφυγές παικτών που αγωνίστηκαν φέτος στον ΑΟΧ έκαναν πριν από μερικές ημέρες την εμφάνισή τους. Κι όμως, η ΠΑΕ διεκδίκησε μέχρι το τέλος την δικαίωση που θεωρεί ότι άξιζε, πληρώνοντας μάλιστα δύο δικαστήρια για την ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης. Επίσης, οι πληροφορίες μας αναφέρουν -και μπορεί να θεωρηθούν ως απόλυτα ασφαλείς- ότι η ΠΑΕ έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να μπορέσει να βρει μια κατάσταση σε γενικές γραμμές "βιώσιμη" και να παίξει, με βάση όλα τα παραπάνω, στο νέο πρωτάθλημα, εφόσον ξαναγράφουμε το Διαιτητικό αποφάσιζε διαφορετικά...