Τρίαθλο

Το "Υπερκοπέλι" για έκτη φορά φέτος στα Χανιά

Ένας αγώνας αλλιώτικος από τους άλλους, ένας «αγώνας για τη ζωή», με σκοπό τη συμμετοχή και όχι τη νίκη, χωρίς κατακτήριες θέσεις και επίσημη χρονομέτρηση, θα διεξαχθεί για έκτη χρονιά φέτος, στις 4 Οκτώβρη, στα Χανιά. Πρόκειται για το γνωστό πια σε όλους μας «Υπερκοπέλι» και τις νεότερες προσθήκες, το «Υπερκοπελάκι», που διεξάγεται για δεύτερη χρονιά και τους «Σούπερ Ήρωες», που δίνουν τη δική τους μάχη στην άμμο…

 

 

Ο αγώνας έχει ερασιτεχνικό χαρακτήρα, ο αθλητής θα συμμετέχει διαδοχικά στα τρία αγωνίσματα και μάλιστα συνεχόμενα χωρίς κενό, πέραν αυτού που χρειάζεται για να φορέσει ρούχα ή να προσαρμόσει τον εξοπλισμό του. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί στην παραλία των Αγίων Αποστόλων με κολύμπι απόστασης 500μ. Στη συνέχεια, οι αθλητές θα επιβιβαστούν στα ποδήλατά τους και θα πραγματοποιήσουν διαδρομή 24χλμ. και τέλος θα τρέξουν 6,6 χλμ. γύρω από το παρκάκι των Αγίων Αποστόλων.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα συμμετέχουν και ομάδες απαρτιζόμενες από δύο(2) ή τρία(3) άτομα, με την προϋπόθεση ο ένας εξ αυτών να είναι Άτομο ΜΕ Αναπηρία. Σκοπός είναι να υπάρξει πληροφόρηση, ευαισθητοποίηση και αλληλεπίδραση των αθλητών του τοπικού πληθυσμού με μαθητές - αθλητές με αναπηρία.

Για δεύτερη φορά φέτος, θα πραγματοποιηθεί ένας μίνι αγώνας τριάθλου (μη αγωνιστικού χαρακτήρα) για παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών με τίτλο «Υπερκοπελάκι»! Η εκκίνηση θα δοθεί στις 9 π.μ. και οι μικροί αθλητές θα κολυμπήσουν 50 μέτρα, ύστερα θα διανύσουν 2 χλμ. με τα ποδήλατα και τέλος θα τρέξουν 500 μέτρα. Σκοπός του μίνι τριάθλου είναι η διάδοση του αθλήματος στις μικρές ηλικίες. Δικαίωμα συμμετοχής έχει κάθε παιδί της παραπάνω ηλικιακής κατηγορίας, ενώ προϋπόθεση αποτελεί η κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης γονέα ή κηδεμόνα που να του επιτρέπει τη συμμετοχή του στον αγώνα. Η υπεύθυνη δήλωση και η δήλωση συμμετοχής μπορεί να συμπληρώνεται στο σημείο που αναφέρεται παρακάτω.

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων «Υπερκοπέλι» και «Υπερκοπελάκι» ακολουθεί πάρτι με μουσική και φαγητό στην παραλία, θα δοθούν δώρα στους συμμετέχοντες και ξεκινάει μία διαφορετική διασκεδαστική μάχη στην άμμο…αυτή των «Σούπερ Ηρώων».

Ένας στίβος μάχης θα περιμένει όλους όσους θα συμμετέχουν, ενώ μια ομάδα θα προετοιμάζει τους συμμετέχοντες…κάνοντας τους να μοιάζουν με Σούπερ Ήρωες!

Όλη η διοργάνωση πραγματοποιείται από την Αθλητική Παρέα του συλλόγου «Ορίζοντας», σε συνεργασία με το σύλλογο μαζικού αθλητισμού Chania Personal Training - Kότινος, τον Ρ/Σ «Δίκτυο FM 91.5» και το κατάστημα αθλητικών ειδών Aqua Fit, με σκοπό την ενίσχυση του συλλόγου εθελοντικής προσφοράς και στήριξης «Ορίζοντας».

Ο «Ορίζοντας» είναι σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιείται στο πλαίσιο της ανάγκης για ανθρωπιστική δράση, όταν τα προβλήματα είναι αξεπέραστα και η κοινωνική πρόνοια μηδαμινή. Ιδρύθηκε πριν από 11 χρόνια στην πόλη μας, με σκοπό τη στήριξη σε οικονομικό, ηθικό και ψυχολογικό επίπεδο, κυρίως παιδιών που έχουν προσβληθεί από καρκίνο και χρήζουν νοσηλείας στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

ΥΠΕΡΚΟΠΕΛΙ 6

Δηλώσεις συμμετοχής

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή έως την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου καταβάλλοντας το ποσό των 15 ευρώ για την ενίσχυση του συλλόγου εθελοντικής προσφοράς και στήριξης «Ορίζοντας». Στο κόστος συμμετοχής περιλαμβάνεται ένα μπλουζάκι μακό, μετάλλιο και δωρεάν κουπόνι για δύο σουβλάκια και μια μπύρα ή αναψυκτικό.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να αγοράσει και το αγωνιστικό μπλουζάκι (τεχνικό) «Υπερκοπέλι 6» όταν θα κάνει τη δήλωση του, με επιπλέον κόστος 15 ευρώ.

Το όριο συμμετοχών είναι 200.

Σημεία δήλωσης συμμετοχής:

1. Γραφείο συλλόγου «Ορίζοντας», Μανουσογιαννάκηδων 17, τηλ.: 2821079650, 9π.μ – 3μ.μ., Δευτερα έως Παρασκευή.

2. Κατάστημα Aqua fit, Κορωναίου 4, τηλ : 2821093498, 9 π.μ – 2μ.μ., Δευτερα έως Σάββατο.

ΥΠΕΡΚΟΠΕΛΑΚΙ

Δηλώσεις συμμετοχής – Υπεύθυνη δήλωση γονέα

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή έως την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου καταβάλλοντας το ποσό των 10 ευρώ (5 ευρώ σε περίπτωση που συμμετέχει ο γονέας στο Υπερκοπέλι) για την ενίσχυση του συλλόγου εθελοντικής προσφοράς και στήριξης «Ορίζοντας». Στο κόστος συμμετοχής περιλαμβάνεται ένα μπλουζάκι μακό, μετάλλιο και δωρεάν κουπόνι για ένα σουβλάκι και ένα αναψυκτικό.

Το όριο συμμετοχών είναι 120.

Σημείο δήλωσης συμμετοχής:

1. Γραφείο συλλόγου «Ορίζοντας», Μανουσογιαννάκηδων 17, τηλ.: 2821079650, 9π.μ – 3μ.μ., Δευτερα έως Παρασκευή.

2. Κατάστημα Aqua fit, Κορωναίου 4, τηλ : 2821093498, 9 π.μ - 2 μ.μ., Δευτερα έως Σάββατο.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για όσους επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντική εργασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλ: 6942246392 (Μανώλης), 6946334625 (Μιχάλης), 2821079650 «Ορίζοντας».

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

https://www.facebook.com/chaniayperkopeli?fref=ts