Στίβος

Στο στάδιο ο ΓΓΑ: «Πόροι υπάρχουν για το κλειστό κολυμβητήριο»

Η παρουσία του ΓΓΑ, Ιούλιου Συναδινού, ξεχώρισε στις εξέδρες του Εθνικού Σταδίου Χανίων, με αφορμή τη διεξαγωγή του διεθνούς μίτινγκ των Βενιζελείων.

Ο κ. Συναδινός ήταν αυτός που κήρυξε την έναρξη των αγώνων, ευχόμενος καλή επιτυχία στους αθλητές, ενώ αργότερα στις δηλώσεις του είπε τα εξής: «Τα Βενιζέλεια είναι ένας καταξιωμένος αθλητικός θεσμός, όχι μόνο για την Κρήτη, αλλά για όλη την Ελλάδα για τον κλασικό αθλητισμό. Φέτος γίνονται με τον καλύτερο τρόπο, με καλούς αθλητές, με επιδόσεις και με κοινωνικά μηνύματα που πέρασαν με την σκυταλοδρομία που διεξήχθη ενώ συνδυάζονται επίσης με την προσπάθεια που κάνει η διοίκηση του ΕΑΚ Χανίων, έτσι ώστε το στάδιο να αποκτήσει μια άλλη εικόνα και να αναβαθμιστεί, ν’ αποκτήσει την αίγλη που έχει από το παρελθόν. Ακούω θετικά σχόλια για το πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στο γήπεδο. Θα ξεκινήσουμε και το προθερμαντήριο ενώ θα γίνουν εργασίες και στην αίθουσα της άρσης βαρών, οπότε σιγά-σιγά θα έχουμε μια πλήρη αποκατάσταση. Για τα Χανιά και για κάθε πόλη της χώρας είναι ευλογία το να υπάρχει ένας τέτοιος αθλητικός πόλος μέσα στον ιστό της πόλης και μάλιστα ένα γήπεδο ανοικτό».

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ

Στη συνέχεια, ο ΓΓΑ αναφέρθηκε μετά από ερώτηση που του έγινε στο κλειστό κολυμβητήριο Ακρωτηρίου, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι σύντομα θα ξεκινήσει η μελέτη για την αποκατάσταση της εγκατάστασης.

«Στο περιφερειακό συνέδριο που έγινε πρόσφατα στην Κρήτη, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, δήλωσε ότι είναι άμεση προτεραιότητα να φτιαχτεί το κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι», σημείωσε ο κ. Συναδινός, λέγοντας στη συνέχεια τα εξής: «Οι πόροι υπάρχουν, αυτό που θα πρέπει να διευθετηθεί, είναι με ποιο τρόπο θα χρηματοδοτηθεί και με τη συνέργεια ποιων φορέων θα ξεκινήσει η μελέτη για την αποκατάσταση, έτσι ώστε τα Χανιά να αποκτήσουν ένα κολυμβητήριο αντάξιο των αναγκών που υπάρχουν. Αν δεν τελειώσει η αποκατάσταση του μεγάλου κολυμβητηρίου θα είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε κάποιες καθοριστικές παρεμβάσεις στο άλλο κολυμβητήριο στη Νέα Χώρα, διότι δεν μπορεί ταυτόχρονα να κλείσουν όλα γιατί θα υπάρξει ζήτημα πού θα διοχετευτούν τα σωματεία και οι αθλητές. Είναι πολύ σημαντικό και έχουμε δεσμευτεί ότι αυτό το πράγμα θα γίνει».