Στίβος

Μπαίνει ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Κισσάμου

Μία σημαντική εξέλιξη για τον αθλητισμό της Κισσάμου σημειώθηκε με την υπογραφή της σύμβασης του έργου για τοποθέτηση ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Κισσάμου.

 

Πρόκειται για έργο που θα δώσει πνοή στην περιοχή και θα τονώσει περισσότερο την πολυετή προσπάθεια του ΑΟ Κισσάμου, που όλα αυτά τα χρόνια έχει διακρίσεις με τους αθλητές του να προπονούνται στο… χώμα.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Με ιδιαίτερη χαρά ο Αθλητικός Όμιλος Κισάμου ανακοινώνει ότι υπογράφηκε στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων η Σύμβαση του έργου «Τοποθέτηση Ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Κισάμου» από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Αρναουτάκη Σταύρο, και τον ανάδοχο εργολάβο. Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Αποστόλου Βουλγαράκη, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη στον τομέα Περιβάλλοντος, Χωροταξίας κι Ενέργειας, κ. Νικόλαου Καλογερή, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη στον τομέα Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Μιχελογιάννη, του Δημάρχου Κισάμου, κ. Θοδωρή Σταθάκη, της Διευθύντριας Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, κα Ελένη Δοξάκη και της Προέδρου του Αθλητικού Ομίλου Κισάμου, κα Μπικάκη Μαρία.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κο Αρναουτάκη Σταύρο, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Χανίων, κο Βουλγαράκη Απόστολο, καθώς και την Προϊσταμένη Τεχνικής Υπηρεσίας Π.Ε. Χανίων, κα Δοξάκη Ελένη, οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι την μεγάλη σημασία του έργου για τον αθλητισμό του τόπου έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την δρομολόγησή του. Σύντομα αναμένεται η δημοπράτηση του δεύτερου υποέργου «Αναβάθμιση Αγωνιστικού Χώρου Δημοτικού Σταδίου Κισάμου» ύψους 300.000 €, ενώ το ύψος της συνολικής χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Κρήτης είναι 650.000 €. Η εξασφάλιση των παραπάνω χρηματοδοτήσεων και η υπογραφή των αντίστοιχων συμβάσεων θα οδηγήσουν στην υλοποίηση του μεγαλύτερου αθλητικού έργου στον Νομό Χανίων, δίνοντας πνοή στον αθλητισμό και την περιοχή.

Καθώς πλέον έχει δρομολογηθεί το ζήτημα της αναβάθμισης των υποδομών στο Δημοτικό Στάδιο Κισάμου, επόμενος στόχος για τον Αθλητικό Όμιλο Κισάμου είναι να εξετάσει πώς θα μπορούσε να προχωρήσει το θέμα του κλειστού γηπέδου στην Κίσαμο. Για τον Αθλητικό Όμιλο Κισάμου, που έχει τμήμα μπάσκετ, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προχωρήσει το θέμα του κλειστού, όχι μόνο για τις δικές του ανάγκες αλλά γιατί – εφόσον υλοποιηθεί- θα καλύψει τοπικές ανάγκες σε πολλά αθλήματα. Γι’ αυτό το λόγο δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες, προκειμένου να προχωρήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα αυτό το ζήτημα.

Ευελπιστούμε να έχουμε όσο το δυνατόν πιο άμεσα και άλλες ευχάριστες ανακοινώσεις, όπως γίνεται σήμερα, ώστε να εξασφαλιστούν οι βέλτιστες υποδομές για τους νέους της Κισάμου και να αναδειχθεί ο αθλητισμός ως μοχλός ανάπτυξης του τόπου.

Η Πρόεδρος                        Η Γενική Γραμματέας
Μπικάκη Μαρία                    Θεοδωράκη Ουρανία