Ποδηλασία

Ένα συναρπαστικό ποδηλατικό διήμερο σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους!

Με επιτυχία στέφθηκε ο Ποδηλατικός αγώνας "3ος Γύρος Άνοιξης 2018", που διοργάνωσε ο Ποδηλατικός Σύλλογος Χανίων Τάλως ΑΝΕΚ LINES, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Πλατανιά και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γλώσσας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο Δ.Τ. που εξέδωσε ο Τάλως ΑΝΕΚ LINES επρόκειτο για ένα συναρπαστικό ποδηλατικό διήμερο σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους σε παραθαλάσσιες αλλά και σε περιοχές της ενδοχώρας του Δήμου Πλατανιά.

Η συμμετοχή ήταν όπως αναμενόταν μεγάλη αφού εκτός από τους ποδηλάτες όλων των σωματείων της Κρήτης, κατέφθασαν και φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχείο της περιοχής με μέριμνα του ΝΠΔΔ του Δήμου Πλατανιά και αρκετοί από τους καλύτερους ποδηλάτες της Ελλάδας κι έτσι πάνω από 100 αθλητές υψηλού επιπέδου βρέθηκαν στη γραμμή εκκίνησης.

Ο αγώνας διεξήχθη το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Μαρτίου και περιλάμβανε 3 επιμέρους αγώνες (ετάπ). Το Σάββατο 3 Μαρτίου στις 11:00 στο ξενοδοχείο ΜΙΝΟΑ PALACE RESORT & SPA στον Πλατανιά δόθηκε η εκκίνηση του 1ου ετάπ ατομικής χρονομέτρησης Πλατανιάς- Ταυρωνίτης - Πλατανιάς μήκους 15 χλμ, με το 2ο ετάπ Ανάβασης στην κλασσική διαδρομή Πλατανιάς - Λάκκοι μήκους 22 χλμ. να ακολουθεί με εκκίνηση στις 3:00

Η ποδηλατική δράση συνεχίστηκε την Κυριακή με το 3ο ετάπ, τον αγώνα αντοχής που ξεκίνησε στις 11:00 στην Γλώσσα σε τρεις στροφές σε κυκλική διαδρομή 30 χλμ που διέσχιζε τα όμορφα χωριά της περιοχής. Αξίζει να τονιστεί η πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν οι κάτοικοι της περιοχής που με τον συντονισμό που πέτυχαν μέσα από τους πολιτιστικούς συλλόγους τους συνέδραμαν στην ασφαλή διέλευση των αθλητών από όλα τα χωριά.

Ο συναγωνισμός ήταν έντονος όλη τη διάρκεια του Γύρου λόγω του μεγάλου αριθμού των συμμετεχόντων αλλά και του υψηλού επιπέδου, αφού στην γραμμή εκκίνησης βρέθηκαν πολλά από τα μεγαλύτερα ονόματα της Ελληνικής Ποδηλασίας.

Η λήξη της διήμερης ποδηλατικής πανδαισίας βρήκε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές, συνοδούς και θεατές να απολαμβάνουν την φιλοξενία του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλώσσας που παρέθεσε σε όλους πλούσιο κέρασμα με παραδοσιακά εδέσματα στην αυλή του Σχολείου όπου και έγιναν οι βραβεύσεις στους νικητές του αγώνα αντοχής και αυτών που κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις στην γενική βαθμολογία του τριημέρου.

Μετά από κατά γενική ομολογία επιτυχημένη διοργάνωση οι διοργανωτές ευχαρίστησαν όλα τα σωματεία και τους μεμονωμένους αθλητές που συμμετείχαν και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον 4ο Γύρο Άνοιξης 2019!!

Νικητής του Γύρου στην κατηγορία Ανδρών αναδείχτηκε ο Γιώργος Νείλας του σωματείου Αίολος με δεύτερο την Γιάννη Ηλιάδη του ΠΟΗ Κάστρο και τρίτο τον Γιώργο Σταυρακάκη του Τάλω ΑΝΕΚ LINES.

 Ο διοργανωτής ΤΑΛΩΣ ΑΝΕΚ LINES με ανακοίνωσή του ευχαριστεί τους συνδιοργανωτές φορείς: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΝΙΩΝ, ΔΗΜΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ, ΝΠΔΔ Δήμου Πλατανιά και ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΛΩΣΣΑΣ, τους πολιτιστικούς συλλόγους Ανώσκελης, Δρομόνερου, Ζυμβραγού, Πανέθυμου-Ρόκας, Άστρικα, Επισκοπής, Μοθιανών, καθώς επίσης την Τροχαία Χανίων για την πολύτιμη συνδρομή της και τους Εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού. Ευχαριστεί επίσης το χρυσό χορηγό ΑΝΕΚ LINES και τους χορηγούς MINOA PALACE RESORT&SPA, ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ, ΜΠΙΤΣΑΚΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΑΡΟΦΑΛΑΚΗ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ-ΡΟΛΟΓΙΑ, ΑFFIDEA ΕΥΡΩΙΑΤΡΙΚΗ, ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ, ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΣΕΛΙΝΟΥ ΑΕ, ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΣΤΕΛΙ ΚΙΣΣΑΜΟΥ, LION RENTAL ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΜΟΤΟ, ΚΟΥΤΣΟΥΚΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΡΜΟΫΔΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ, ΚΑΦΕ ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ:

2ο ετάπ: ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΤΟΧΗΣ - ΓΥΡΟΣ ΑΝΟΙΞΗΣ 2018

1o ημιετάπ: ΑΓΩΝΑΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ - ΓΥΡΟΣ ΑΝΟΙΞΗΣ 2018

2ο ημιετάπ: ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΑΒΑΣΗΣ - ΓΥΡΟΣ ΑΝΟΙΞΗΣ 2018

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΝΤΡΕΣ-ΕΦΗΒΟΙ-ΜΑΣΤΕΡ-ΟΠΕΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΠΑΙΔΕΣ-ΝΕΑΝΙΔΕΣ-ΓΥΝΑΙΚΕΣ-ΜΑΣΤΕΡ ΟΠΕΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ